Suflete-pereche


Isi dorea un semn. De orice fel. Atat si nimic mai mult. Il astepta de ani intregi si tot nu venea. Atunci cand credea ca urma sa se intample minunea, ceva sau cineva strica totul si iar o lua de la capat cu asteptarea. Uneori il zarea in treacat si i se parea de ajuns. Alteori statea de vorba cu el dar nu era sigura ca il intelegea. Nici el pe ea. De asta isi dadea seama singura. Se prefacea ca nu-i pasa si purta conversatia cu nonsalanta mai departe. Dar cuvintele erau straine de ea si gandurile ii urlau in urechi „minti!”. Pretindea ca nu le aude si trecea mai departe. Acest „mai departe” devenea din ce in ce mai greu de spus.

Ii placea sa creada ca este „sufletul ei pereche” si se considera norocoasa ca l-a intalnit chiar daca nu avea curajul sa i-o spuna. Insa „sufletul ei pereche” era doar un barbat si ca toti barbatii era preocupat de lucruri serioase, cum ar fi salvarea lumii de ea insasi. Îi ramanea doar sa-l urmareasca din umbra cum poarta razboaie pentru cauze pe care nu le intelegea. L-ar fi insotit in razboaiele lui dar stia ca este in plus si apoi orgoliul lui n-avea nevoie de ea.

In cele din urma, n-a fost vina nimanui, ii despartea doar viata si un imens orgoliu.

Reclame

2 responses to “Suflete-pereche

  • Rudy

    Cateodata, in loc sa lasam tacerea sa inunde, inchegam iluzii din cioburi si cenusa, cautam justificari de conjunctura care sa ne explice de ce, dintr-o data lumea noastra a ramas fara ecou. Probabil ca visele fiecarui inger damnat raman tributare amintirilor despre zbor…

  • fata cu soarele

    * Ambra, Frumos, prea frumos… Chiar daca nu (mai) cred in suflete pereche, iti simt fiecare cuvant. Voi mai trece pe-aici, sa te citesc printre randuri care seamana gandurilor mele ratacite, intr-un anume fel.

    * Rudy, cum se face ca ne regasim mereu printre umbre, iluzii, cioburi si cenusa? Printre alte povesti, oarecum asemanatoare, in care oamenii sunt despartiti de „viata si un imens orgoliu”?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: